Kinderfietsen 12 inch

Op zoek naar een 12 inch kinderfiets? Deze fiets is geschikt voor kinderen van 2-4 jaar met een lengte van 85-105 cm.

Bij 365speelgoed.nl bent u hiervoor aan het juiste adres. Onze kinderfietsen zijn uitgebreid getest en bekroond met het Zwitserse SGS-certifcaat. Veiligheid gegarandeerd dus voor uw kind!

Onze 12 inch kinderfietsen zijn zeer functioneel en bestaat alleen maar uit kwalitatief hoogwaardig materiaal. De constructie van de kinderfiets is zeer solide, mede door de beschermde stalen ring die op de fiets is gemonteerd.

Daarnaast zit er om de ketting een nette kettingkast, zodat uw kind nooit tussen de ketting kan komen zitten of dat er kleding vies wordt van kettingsmeer. Op de 12 inch kinderfiets zijn daarnaast 2 V-Brake handremmen aangebracht, als ook 2 handige hulpwieltjes. Hiermee kan uw kind op een veilige manier het fietsen aanleren. Wanneer uw kind wat beter kan fietsen, zijn de hulpwieltjes er weer eenvoudig van af te halen. De fiets heeft één versnelling.

Ook is de 12 inch kinderfiets voorzien van een koplamp en reflector. In de winter, wanneer het wat vroeger donker wordt, kan uw kind dus lekker rondfietsen. Daarnaast zit er ook een bel op de fiets, alsook een handige bidonhouder. Uw kind kan dus onder zijn fietsrit even uitrusten en genieten van een welverdiend slokje drinken!

We hebben twee verschillende 12 inch kinderfietsen in ons assortiment opgenomen. De groen/blauwe kinderfiets is een meer jongensachtige fiets en onze roze kinderfiets past weer meer bij meisjes.

Kinderfiets jongens 12 inch

BESTELLEN

✓12 inch groene/blauwe kinderfiets voor jongen

✓ 2-4 jaar / 85-105 cm

✓ SGS-gecertificeerd (Zwitsers keurmerk)

✓ Vele toebehoren (lamp, bel, bidonhouder, reflector)

✓Met (de)monteerbare zijwieltjes

✓Gratis verzending

✓Voor 13:00 uur besteld = morgen in huis

 ✓Achteraf betalen is geen probleem

Kinderfiets meisjes 12 inch

BESTELLEN

✓12 inch roze kinderfiets voor meisje

✓ 2-4 jaar / 85-105 cm

✓ SGS-gecertificeerd (Zwitsers keurmerk)

✓ Vele toebehoren (lamp, bel, mandje, reflector, pakkendrager)

✓Met (de)monteerbare zijwieltjes

✓Gratis verzending

✓Voor 13:00 uur besteld = morgen in huis

 ✓Achteraf betalen is geen probleem

De Magie van 12 Inch Kinderfietsen: Een Gids voor Ouders

Introductie

Kinderen groeien snel op, en voor ouders is het belangrijk om hen de beste start te geven op hun weg naar onafhankelijkheid en avontuur. Een van de meest opwindende mijlpalen voor kinderen is het leren fietsen, en een 12 inch kinderfiets is vaak de perfecte keuze om hen te helpen die eerste pedaalslagen te maken. In deze blog gaan we dieper in op 12 inch kinderfietsen en waarom ze zo belangrijk zijn in de ontwikkeling van jonge fietsers.

Waarom 12 Inch Kinderfietsen?

Een 12 inch kinderfiets is speciaal ontworpen voor kinderen van ongeveer 2 tot 4 jaar oud. Deze fietsen hebben enkele kenmerken die hen perfect maken voor deze leeftijdsgroep:

 • Geschikte grootte: 12 inch verwijst naar de diameter van de wielen, wat betekent dat de fiets de juiste hoogte en proporties heeft voor kleine kinderen. Dit maakt het gemakkelijker voor hen om de fiets onder controle te houden.

 • Stabiliteit: 12 inch fietsen zijn vaak uitgerust met stevige zijwieltjes die kunnen helpen bij het ontwikkelen van evenwichtsgevoel en vertrouwen bij jonge rijders.

 • Lichtgewicht: Kinderen moeten hun fiets kunnen hanteren, optillen en manoeuvreren. 12 inch kinderfietsen zijn over het algemeen lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren voor kinderen.

 • Veiligheid: Deze fietsen zijn vaak uitgerust met eenvoudige remmen en andere veiligheidsvoorzieningen om ervoor te zorgen dat kinderen veilig kunnen fietsen.

De Voordelen van Fietsen voor Kinderen

Het leren fietsen op een 12 inch kinderfiets biedt tal van voordelen voor kinderen:

 • Fysieke activiteit: Fietsen is een geweldige manier om kinderen actief te houden en helpt bij het ontwikkelen van sterke spieren en een gezonde levensstijl.

 • Zelfvertrouwen: Het beheersen van een fiets geeft kinderen een gevoel van prestatie en vertrouwen in hun vaardigheden.

 • Onafhankelijkheid: Fietsen stelt kinderen in staat om kleine avonturen te beleven en onafhankelijkheid te ervaren terwijl ze de wereld om hen heen verkennen.

 • Sociale interactie: Fietsen kan ook een sociale activiteit zijn waarbij kinderen met vrienden en familie kunnen rijden, wat hun sociale vaardigheden verbetert.

Het Kiezen van de Juiste 12 Inch Kinderfiets

Bij het kiezen van een 12 inch kinderfiets zijn er enkele belangrijke overwegingen:

 • Maat: Zorg ervoor dat de fiets de juiste maat heeft voor uw kind. Ze moeten met hun voeten plat op de grond kunnen staan wanneer ze op het zadel zitten.

 • Kwaliteit: Investeer in een kwaliteitsfiets die duurzaam is en geschikt is voor ruw speelplezier. Dit kan ervoor zorgen dat de fiets lang meegaat en eventueel doorgegeven kan worden aan jongere broers of zussen.

 • Veiligheid: Controleer of de fiets over de nodige veiligheidsvoorzieningen beschikt, zoals remmen, stevige zijwieltjes en reflectoren voor zichtbaarheid.

 • Comfort: Zorg ervoor dat het zadel en het stuur comfortabel zijn voor uw kind, zodat ze gemakkelijk kunnen rijden.

Conclusie

Een 12 inch kinderfiets kan de eerste stap zijn op de weg naar een leven lang fietsplezier voor uw kind. Het biedt talloze voordelen, van fysieke activiteit tot het ontwikkelen van zelfvertrouwen en onafhankelijkheid. Het kiezen van de juiste fiets voor uw kind is cruciaal, dus neem de tijd om de opties te bekijken en te investeren in een kwaliteitsfiets die aan hun behoeften voldoet. Als ouder kunt u de vreugde van het leren fietsen en de opwinding van de eerste avonturen op de fiets met uw kind delen. Dus waar wacht u nog op? Haal die 12 inch kinderfiets en laat het avontuur beginnen!