We Rock Balanceerbord

We-Rock balanceerborden zijn de nieuwe hit in speelgoedland! Deze wiebelborden staan garant voor urenlang speelplezier voor uw kind. De balanceerborden van WE-Rock zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De borden zijn voorzien van een CE-keurmerk voor staand gebruik voor kinderen vanaf 3 jaar oud.

Het balanceerbord is gemaakt van gelaagd beukenhout en afgewerkt met gecertificeerde watergedragen lak. Het hout is voorzien van een 100% FSC label. De WE-Rock borden worden geproduceerd in België. Tevens is het bord voorzien van een extra rand, zodat uw kind niet snel met zijn/haar vinger tussen het bord en de grond komt te zitten. Veiligheid gegarandeerd!

De wiebelborden staan niet alleen garant voor veel speelplezier. Door gebruik te maken van het bord krijgt u uw kind een beter gevoel voor evenwicht en wordt het evenwichtsorgaan gestimuleerd.

Het We-Rock balanceboard is op zeer veel manieren te gebruiken:

 • Kinderen kunnen op de buik liggen op het balanceerbord met de bolle kant naar beneden en zo schommelen;
 • Kinderen kunnen op de buik liggen op het balanceerbord met de holle kant naar beneden;
 • Kinderen kunnen zittend op het balanceerbord schommelen, zijdelings of in de lengte;
 • Kinderen kunnen steunend op de knieën op het balanceerbord schommelen;
 • Kinderen kunnen in hurkzit op het balanceerbord schommelen;
 • Kinderen kunnen staand op het balanceerbord schommelen;
 • Kinderen kunnen over het balanceerbord stappen;
 • Kinderen kunnen op het balanceerbord stappen en over de lengte wandelen (de kromming volgen);
 • Kinderen kunnen over het balanceerbord springen met de holle of bolle kant naar boven;
 • Kinderen kunnen op hun buik onder het balanceerbord door glijden;
 • Kinderen kunnen met twee al zittend op het balanceerbord schommelen;
 • Het balanceerbord kan in alle richtingen gebruikt worden;
 • Het balanceerbord kan op de zijkant gezet worden en zo als wand, speelhoekje of verstopplek gebruikt worden. Op de zijkanten mag men nooit staan of zitten.

De afmetingen van het We-Rock balanceboard zijn 91x37x19 cm (LxBxH).

We-Rock Balancebord

7446023979955
Nu slechts
BESTELLEN

✅ GRATIS verzending & Stevig verpakt

✅ Levering binnen 2 werdkagen.

✅ 7 Verschillende betaalmethodes

✅ 100% Retourgarantie

✅ Beperkte voorraad (slechts enkele voorradig, maximaal 2 te bestellen)

✅ Achteraf betalen mogelijk


Het Evenwicht tussen Plezier en Gezondheid: De Magie van Balanceerborden

In de zoektocht naar een gezondere levensstijl en een actiever leven, zijn mensen voortdurend op zoek naar leuke en effectieve manieren om hun lichaam en geest in vorm te houden. Een van de meest boeiende en veelzijdige hulpmiddelen die de fitnesswereld heeft voortgebracht, zijn balanceerborden. Deze eenvoudige, maar krachtige apparaten bieden tal van voordelen voor zowel lichaam als geest. In deze blog duiken we dieper in op balanceerborden en ontdekken we waarom ze zo populair zijn.

De Essentie van Balanceerborden

Balanceerborden, ook wel evenwichtsborden of balansplanken genoemd, zijn platte platforms die op verschillende manieren kunnen bewegen. Ze zijn ontworpen om je balans, coördinatie en stabiliteit te verbeteren. Het basisidee is simpel: je plaatst één voet (of beide voeten) op het bord en probeert je evenwicht te bewaren terwijl je verschillende oefeningen uitvoert.

Er zijn verschillende soorten balanceerborden op de markt, variërend van eenvoudige ronde planken tot meer geavanceerde modellen met bewegende delen. Ze kunnen gemaakt zijn van hout, kunststof of andere materialen, en sommige zijn zelfs uitgerust met handgrepen of andere accessoires voor extra variatie in oefeningen.

De Voordelen van Balanceerborden

 1. Verbeterde Balans en Stabiliteit: Het meest voor de hand liggende voordeel van het gebruik van balanceerborden is dat ze je balans en stabiliteit aanzienlijk verbeteren. Dit is niet alleen handig voor atleten, maar ook voor mensen van alle leeftijden die hun algehele lichaamscoördinatie willen versterken.

 2. Versterking van Spieren: Bij het gebruik van balanceerborden worden verschillende spiergroepen in je lichaam geactiveerd om je evenwicht te bewaren. Dit omvat de kernspieren, benen, enkels en zelfs de rug. Door regelmatig met een balanceerbord te oefenen, kun je deze spieren versterken en blessures voorkomen.

 3. Revalidatie: Balanceerborden worden vaak gebruikt in de fysiotherapie om patiënten te helpen herstellen van blessures, met name enkel- en knieproblemen. Het helpt bij het herstel van spierkracht en verbetert de coördinatie na een blessure.

 4. Mentale Focus: Naast de fysieke voordelen vereist het balanceren op een bord ook mentale concentratie. Het kan je helpen om stress te verminderen, je geest te ontspannen en je concentratievermogen te verbeteren.

 5. Leuk en Veelzijdig: Het gebruik van balanceerborden kan leuk zijn. Je kunt verschillende oefeningen en spellen bedenken om jezelf uit te dagen. Dit maakt het aantrekkelijk voor zowel kinderen als volwassenen.

Hoe te Beginnen

Als je geïnteresseerd bent in het uitproberen van balanceerborden, is het belangrijk om met de basis te beginnen. Hier zijn enkele eenvoudige oefeningen om te proberen:

 1. Statisch Balanceren: Plaats een voet op het balanceerbord en probeer zo lang mogelijk in evenwicht te blijven. Begin met beide voeten op de grond en verhoog geleidelijk de moeilijkheidsgraad door één voet op te tillen.

 2. Zijwaartse Beweging: Probeer het balanceerbord van links naar rechts te kantelen zonder je voet van het bord te halen. Dit helpt bij het trainen van de enkels.

 3. Cirkelbewegingen: Maak cirkelvormige bewegingen met het balanceerbord onder je voet. Dit traint je enkels en verbetert je coördinatie.

 4. Squat Balanceren: Doe een squat terwijl je op het balanceerbord staat. Dit versterkt je benen en kernspieren.

 5. Spelletjes: Speel leuke spellen zoals "Balansvolleybal" of "Balanssimon says" met vrienden of familie.

Balanceerborden zijn een geweldige aanvulling op je fitnessroutine en kunnen een leuke manier zijn om actief te blijven. Ze bieden talloze voordelen voor zowel beginners als gevorderde sporters en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Dus waar wacht je nog op? Stap op een balanceerbord en ontdek de magie van evenwicht, gezondheid en plezier!